Είσοδος
        

Τι είναι η Χημεία;

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 15:17

Στις βραδινές ειδήσεις την ΧΗΜΕΙΑ την αποκαλούν έλλειψη πρώτων υλών. Στις εφημερίδες την ΧΗΜΕΙΑ την αναφέρουν σαν ενεργειακή κρίση. Η ΧΗΜΕΙΑ δεν είναι απλά κάτι που ακούς ή διαβάζεις.

Χωρίς να το νιώθεις είσαι χημικός και εφαρμόζεις τη ΧΗΜΕΙΑ κάθε μέρα. Εφαρμόζεις ΧΗΜΕΙΑ στην κουζίνα όταν μαγειρεύεις. Εφαρμόζεις ΧΗΜΕΙΑ όταν καθαρίζεις το σπίτι σου, πλένεις τα ρούχα σου, βάφεις το αμάξι σου. Εφαρμόζεις ΧΗΜΕΙΑ στο μπάνιο, όταν πλένεσαι και βάζεις μακιγιάζ. Εφαρμόζεις ΧΗΜΕΙΑ όταν πίνεις φάρμακα ή περιποιείσαι μια πληγή.  
ΧΗΜΕΙΑ συμβαίνει όταν τρώς ή αναπνέεις, ακόμα και όταν κοιμάσαι. Το σώμα σου είναι το πιο καταπληκτικό από όλα τα χημικά εργοστάσια στη γη.Παίρνει το φαγητό  που τρως και το μετατρέπει σε μυς, αίμα, δέρμα, κόκκαλα , μυαλό και χιλιάδες άλλα υπέροχα πράγματα.Το σώμα σου παίρνει το οξυγόνο από τον αέρα και το ενώνει με ένα μέρος από το φαγητό που τρως για
να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνεις.

Τι είναι λοιπόν η ΧΗΜΕΙΑ ; Είναι η επιστήμη που αγγίζει τη ζωή σου κάθε στιγμή. Είναι ένα όπλο στα χέρια κάθε πολίτη για να αντιλαμβάνεται οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του, θετικό  ή αρνητικό για τη ζωή του και την κοινωνία.
Με την ΧΗΜΕΙΑ μπορείς να έχεις γνώμη για πράγματα όπως το νερό που πίνεις, τον αέρα που αναπνέεις, τα  τρόφιμα που τρως εσύ και τα παιδιά σου, τις διαφημίσεις που σε βομβαρδίζουν. Σκέψου λοιπόν την επόμενη φορά που θα κατηγορήσουν την ΧΗΜΕΙΑ  για κάποια ΡΥΠΑΝΣΗ.
Μόνο η  ''κακή'' ΧΗΜΕΙΑ φταίει γι' αυτό ή ακόμα, μήπως η ΥΠΕΡΒΟΛΗ που δείχνει   ο  άνθρωπος για την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ  χιλιάδων ειδών καθημερινής χρήσης   για να κορέσει το ΠΑΘΟΣ του για όλο πιο ΕΥΚΟΛΗ ΖΩΗ ;

Πηγή:Μαν.Κουλιφέτης.

Αναστάσεως 19, 16452,
Αργυρούπολη
Τηλ : 210-9635236, Fax : 210-9635959
e-mail : mail(at)1epal-argyr.att.sch.gr

Copyright © 2014, Βασιλάκης Βασίλειος, Κοζομπόλη Χρυσάνθη
Επιμέλεια Δημοσιεύσεων:  Βασιλάκης Βασίλειος

Μοιραστείτε την Ιστοσελίδα μας

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες1052
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
Guests 13
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.