Είσοδος

Ημερίδα - «Δημιουργικές Εφαρμογές Τεχνολογιών Ανοιχτού Κώδικα»

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 18:44 Γράφτηκε από τον/την Δημήτρης Τζανάκης

«Δημιουργικές Εφαρμογές Τεχνολογιών Ανοιχτού Κώδικα»

          Αμφιθέατρο Αγ. Δημητρίου, Δ.ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου  - 1ο ΓΕΛ  Σχολικό Συγκρότημα "Στογγυλό" ,

     πλησίον της στάσης Μετρό Αγ.Δημητρίου - Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, Ώρα έναρξης 18:00 μμ. 

 

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 
Πρόγραμμα εισηγήσεων
 
16:00 – 16:30 Έναρξη διημερίδας - Χαιρετισμοί
 
 
ΗΧΟΣ
 
16:30-16:50 Αλέξανδρος Δρυμωνίτης(συνθέτης-μουσικός)
Σύνθεση ήχου με Pure Data.
 
16:55-17:15 Γιώργος Διαπούλης(συνθέτης-μηχανικός)
Αλγοριθμική σύνθεση ήχου με SuperCollider.
 
ΕΙΚΟΝΑ
 
17:20-17:50 Στράτος Μπιχάκης(μουσικός-χημικός μηχανικός ΕΜΠ), Χρήστος Κουτσουράδης(designer-developer) και Άρης Μπέζας(designer)
Ηχητική και τρισδιάστατη απεικόνηση δεδομένων με Open Frameworks και SuperCollider.
 
17:55-18:15 Θεόδωρος Παπαθεοδώρου(developer-εικαστικός, Λέκτορας στο μεταπτυχιακό Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της ΑΣΚΤ)
Μηχανική όραση για διαδραστικές εφαρμογές.
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
 
18:20-18:55 Θάνος Ελευθεράκος(developer)
Arduino και ρομποτική 
 
19:00-19:20 Αφροδίτη Ψαρρά(εικαστικός)
Ηλεκτρονικά υφάσματα και η χρήση του μικροεπεργαστή LilyPad Arduino.
 
ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 
19:25 – 19:45  Θανάσης Δεληγιάννης & Θανάσης Πρίφτης: Δράσεις τρισδιάστατης εκτύπωσης σε εκπαιδευτικούς χώρους
 
 
19:50-20:10 Παπαδόπουλος Θεόδωρος (Μηχανολόγος Καθηγητής - ΙΕΚ Αγ.Δημητρίου / Εργ. Συνεργάτης ΤΕΙ Πειραιά)
Τρισδιάστατη εκτύπωση με αυτοσχέδιες μηχανές
 
20:15 – 20:35 Αλέξανδρος Μυόγλου  hackerspace.gr 
 
 
Βιογραφικά σημείωματα εισηγητών
 
Ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης σπούδασε κιθάρα και σύνθεση στο Κονσερβατόριο του Άμστρενταμ και τη "Hanns-Eisler" του Βερολίνου. Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής παρακολουθώντας μαθήματα και εργαστήρια σε διάφορες σχολές και ιδρύματα όπως SAE, STEIM, Conservatorium van Amsterdam κ.α. Είναι ενεργός στο χώρο της μουσικής με παρουσιάσεις σε χώρους όπως Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Athens Video Art Festival, Black & White A/V Festival κ.α.
 
Ο Γιώργος Διαπούλης σπουδάζει Επιστήμη & Τεχνολογία Υλικών στο Πανεπιστημίο Κρήτης και ενδιαφέρεται για τη μουσική και τις τέχνες των νέων μέσων. Ασχολείται με τη μουσική πληροφορική συνθετικά και ερευνητικά με βασική κατεύθυνση το live coding, μέσω του προγραμματιστικού περιβάλλοντος ανοιχτού κώδικα SuperCollider και DIY hardware διεπαφών. Τον Απρίλιο συμμετείχε στην έκθεση τεχνών ήχου του SuperCollider Symposium στο Λονδίνο και τον Σεπτέμβριο παρουσίασε την εν λόγω δουλειά στο ICLI 2012 στο U. of Leeds.
 
Ο Στράτος Μπιχάκης είναι μουσικός με συμμετοχή σε μια σειρά συγκροτημάτων (wanna be James?, Exposed by Observers, .message) και σύνθεση μουσικής για ταινίες. Αποφοιτώντας από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ στράφηκε στην έρευνα γύρω από την ενσωμάτωση του ήχου για την αναπαράσταση και παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων (sonification), χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα (CSound, SuperCollider).
 
Ο Άρης Μπέζας εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και ασχολείται με Διαδραστικές Οπτικοακουστικές και ΗλεκτροΜηχανολογικές Εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού και περιβάλλοντα ανοικτού κώδικα. Παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας και διδάσκοντας στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.(http://igoumeninja.org/)
 
Ο Χρήστος Κουτσουραδής είναι web developer και φωτογράφος ενώ παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Ενεργειακής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Στην προσπάθειά του να εκφραστεί δημιουργικά ασχολήθηκε αρχικά με το processing (installation "mind the gap", Athens Fringe Festival 2010) αλλά σύντομα ανακάλυψε το openFrameworks (performance "Biochemical Molecule Sonification Project", ΑΣΚΤ Ιούλιος 2012, με τον Στράτο Μπιχάκη και τον Άρη Μπέζα).
 
Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου τελείωσε το πρώτο του πτυχίο στην ψυχολογία και φιλοσοφία στο University of Wisconsin-Madison (ΗΠΑ) και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην πληροφορική (M.Sc) στο Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό στην Μηχανική Όραση και τις εφαρμογές της στην αναγνώριση προσώπων στο ίδιο ίδρυμα. Σήμερα διδάσκει Υπολογιστικά Μέσα και Διαδραστική Τέχνη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.
 
Η Αφροδίτη Ψαρρά είναι απόφοιτος της Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφια διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Το εικαστικό της έργο κινείται γύρω από τον συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών με νέα μέσα, μέσα από την χρήση του δημιουργικού προγραμματισμού και των ηλεκτρονικών. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις και εργαστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.(http://afroditipsarra.com)
 
Ο Θάνος Ελευθεράκος εργάζεται ως μηχανικός αυτόματων συστημάτων ενώ παράλληλα αναλαμβάνει projects ως web και mobile app developer. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με διάφορους ερευνητικούς τομείς. Κάποιες από τις εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε συνέδρια και εκθέσεις με κύριο αντικείμενο τα embedded systems. 
 
Ο Παπαδόπουλος Θοδωρής είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανίας απόφοιτος της Πολυτενικής Σχολής του Πανεπιστημίου θεσσαλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας του Ε.Μ.Π.. Εργάζεται στη Τεχνική Υπηρεσία του Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας”, είναι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ Αγ.Δημητρίου και εξωτρερικός συνεργάτης του εργαστήρίου Μετρήσεων τεχνικών μεγεθων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά. 
Σε ερευνητικό επίπεδο ειδικέυεται στο σχεδιασμό και κατασκευή πρότυπων πειραματικών και μετρητικών διατάξεων ελεγχόμενων από Η/Υ. Αρκετές από τις εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.       

 

Στην Ημερίδα θα συμμετέχει επίσης και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα

και με την υποστήριξη της ΕΕΛ/ΛΑΚ , ΕΠΕ & ΠΕΚΑΠ

 

Αναστάσεως 19, 16452,
Αργυρούπολη
Τηλ : 210-9635236, Fax : 210-9635959
e-mail : mail(at)1epal-argyr.att.sch.gr

Copyright © 2014, Βασιλάκης Βασίλειος, Κοζομπόλη Χρυσάνθη
Επιμέλεια Δημοσιεύσεων:  Βασιλάκης Βασίλειος

Μοιραστείτε την Ιστοσελίδα μας

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες515
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
Guests 7
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.